ANGELIEN COCO MARTIN BRONS/KLEI/OLIEVERF

Bezoeklocatie 7

Adres

Groningerweg 16

9321AD PEIZE

www.angeliencocomartin.nl

06 45 37 06 22

rolstoeltoegankelijk: ja

Als beeldend kunstenaar heb ik mij vooral toegelegd op het portret van mens en dier. Ook in mijn vrije werk staan zij centraal. Samen met mijn collega's van beeldhouwcollectief: "Het Paradijs", werk ik veel naar levend model. Het gaat om een interessante pose, om richtingen, om donker en licht. Bij schilderijen gaat het natuurlijk ook nog om kleur en verzadiging.

Als iemand verstand heeft van deze beeldelementen dan is dat natuurlijk fotograaf Alfred Oosterman. Daarom ben ik zeer verguld dat mijn werk dit jaar naast zijn prachtige foto's getoond wordt. Op beide dagen ben ik aanwezig in de fotostudio van Alfred Oosterman om uitleg te geven over de opbouw van een beeld in klei of was en de manier waarop een beeld uitgehold, gebakken of gegoten wordt. Er zal ook een beeld/schilderij in wording staan zodat u de atelierwerkelijkheid kunt beleven. Ik sta u natuurlijk ook graag te woord als u een beeld of schilderij wilt kopen of bestellen. Elk mens is uniek en ik vind het bijzonder om iemand al tekenend, schilderend of boetserend te mogen ontmoeten, het liefste werk ik naar levend model.

Ook in mijn vrije werk zijn mens en dier het uitgangspunt. Vaak zoek en vind ik iets grappigs, dramatisch of liefs; niets menselijks is mij vreemd. De veerkracht van mensen vind ik fantastisch. Aanvankelijk hield ik mij aan de poses die ik voor mij zag, inmiddels ga ik daar wat vrijer mee om en experimenteer ik meer met toets en kleur om tot mijn eigen beeldtaal te komen. Waar het mij om gaat -in de kunst en in het leven- is het volgende:

Portretteren

Niet kijken, maar zien.

Niet waarmaken, maar waarnemen.

Geen deadline, maar de tijd nemen.

Doen, maar vooral ook niet doen.

Afstand nemen, ruimte maken,

Om te reflecteren.

Luisteren naar de eigen ziel,

Om contact te maken met de ander.

Universiteit van Utrecht (kunstgeschiedenis) en Foudgumse School voor schilderkunst

Lid van beeldhouwcollectief: Het Paradijs en kunstenaarscollectief: Galerie huis ter Heide

Bezoekadres buiten de Open Atelierroute Noordenveld:

Jachtlaan 20

9301KP Roden

Normale openingstijden: op afspraak