RACHEL CLIMO METAAL/OLIEVERF

Bezoeklocatie 11

Adres

Padkamp 23c

9301 AW Roden

www.theartofrachelclimo.com

06 48 28 17 46

rolstoeltoegankelijk: nee

Mijn werk staat in de eeuwenoude traditie van de schilderkunst. Ik ben afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst en Kunstacademie Minerva in Groningen. In mijn werk gebruik ik klassieke technieken, zoals het maken van een onderschildering en glaceren, die ik verbind met de toekomst door eigentijds kleurgebruik.

Mijn technische opleiding en kennis van anatomie komen naar voren in mijn werk, waarin het vrouwelijk lichaam een terugkerend thema is. Ik onderzoek nieuwe manieren om dit af te beelden, anders dan de ontelbare mannelijke kunstenaars die dit afgelopen eeuwen hebben gedaan. Hierin snijd ik maatschappelijke thema’s waar vrouwen mee te maken hebben aan, zoals geweld, maar focus ik tegelijkertijd op de kracht en schoonheid.

Daarnaast zijn er schilderijen te zien van (Drentse) natuur en bloemen; onderwerpen die mij fascineren door hun altijd veranderende karakter en kracht. Mijn composities zijn in de eerste plaats samengesteld op basis van licht en donker. Binnen deze tonale composities voeg ik kleuren toe die het totaalbeeld versterken.

Ik werk op houten panelen en gebruik zo min mogelijk toevoegingen/additieven om mijn werk zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te maken.

De expositie wordt gevormd door olieverfschilderijen.

Bezoekadres buiten de Open Atelierroute Noordenveld:

Padkamp 23c

9301 AW Roden

Normale openingstijden: op afspraak