LINDA VAN HUFFELEN GLAS

Bezoeklocatie 15

Adres

Atelier & galerie Glasuniek

Asserstraat 3

9331 JA Norg

www.glasuniek.nl

06 47 80 02 33

Rolstoeltoegankelijk: ja (via een oprit met grind)

Al zolang als ik me kan herinneren ben ik geraakt en verwonderd door glas.

Mijn favoriete speelgoed was een caleidoscoop. Urenlang kon ik draaien aan de twee gedeelten, om de kleine stukjes glas zó te draaien dat steeds nieuwe en interessante kleurpatronen ontstonden.

Ik vind het leuk om u op mijn beurt te raken en te verwonderen. Het mooiste moment is voor mij, als iemand mijn werk voor het eerst ziet en dan een oprechte 'ohhhh' verzucht. Mijn objecten, gaan voorbij de grenzen van het bekende. Iets maken wat al eerder gedaan is, is in mijn vrije werk voor mij niet zo interessant. Ik heb een aangeboren behoefte om te innoveren. In glas zie ik steeds weer nieuwe mogelijkheden. Binnen glasfusing specialiseer ik mij daarom in ongebruikelijke technieken. Dat houdt in dat ik op zoek ga naar nieuwe toepassingen en cross overs maak met andere kunstvormen.

Een hele bijzondere techniek die ik toepas zijn Inflatables. Hierbij smelt ik tot wel 60 plaatjes glas samen, waarna ik ze tijdens de stook opblaas met perslucht. Mijn werken zijn unica. Niet alleen qua uitvoering, maar ook qua ontwerp.

Tijdens de Open Atelierroute Noordenveld kunt u ook genieten van een documentaire, die over mijn werk is gemaakt door Ron van den Bosch (www.noorderlicht-videografie.nl).

Linda van Huffelen - glas Foto: Alfred Oosterman
Linda van Huffelen - glas Foto: Alfred Oosterman

Foto: Alfred Oosterman

Bezoekadres buiten de Open Atelierroute Noordenveld:

Asserstraat 3

9331 JA Norg

Normale openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 11:00 - 17:00 uur