K38 - 25 JAAR VERKUNO

Bezoeklocatie 9

Adres

Kunstencentrum K38

Kanaalstraat 38

9301 LT Roden

www.verkuno.nl

www.kunstencentrumk38.nl

25 jaar Verkuno!

Verkuno, de vereniging van professionele beeldende kunstenaars en vormgevers in de gemeente Noordenveld, viert dit jaar haar 25–jarig jubileum. Gedurende al die jaren organiseert Verkuno veel culturele activiteiten waaronder jaarlijks zo’n 5 thema-exposities met werk van hedendaagse kunstenaars uit Noordenveld en elders uit het land. Ter gelegenheid van het lustrum zijn er diverse extra activiteiten.

Lustrumexpositie ‘25 jaar Verkuno’

Allereerst is er de Lustrumexpositie ‘25 jaar Verkuno’, die van 11 mei t/m 2 juni 2024 in Kunstencentrum K38 te Roden plaatsvindt. De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. De leden presenteren er (heel toepasselijk!) ieder een werk van ca 25 jaar geleden en actueel werk. De tentoonstelling wordt geopend door de heer Klaas Smid, burgemeester van de gemeente Noordenveld, op vrijdag 10 mei om 16.00 uur.

De Lustrumexpositie is, voor wat betreft alleen de nieuwe werken, eveneens te zien in galerie De Noordelijke Kunsthof te Appingedam van 18 augustus tot 29 september 2024.

Gratis verloting van kunstwerken

Alle bezoekers aan de Lustrumexpositie in K38 kunnen deelnemen aan een gratis verloting van de kunstwerken, die in het ‘winkeltje’ van K38 zijn geëxposeerd.

Ook tijdens het weekend van Open Atelierroute Noordenveld

Uiteraard is de Lustrumexpositie met opzet gepland tijdens de Open Atelierroute Noordenveld van Verkuno. Zo kunnen bezoekers het weekend van 11 en 12 mei van beide evenementen genieten.

Jubileumboek ‘van VONK tot VLAM’

Ter gelegenheid van het jubileum wordt het boek ‘van VONK tot VLAM’ uitgebracht met de beschrijvingen van het creatieve werkproces van leden van Verkuno. De kunstenaars zijn hiertoe geïnterviewd. Voor zover ons bekend, zijn niet eerder kunstenaars zelf hierop bevraagd. Het boek zal op de Lustrumexposities te koop worden aangeboden ad € 15,-.

Voor meer informatie zie www.verkuno.nl.