COLLECTIEF ILONA MOLENAAR

DIVERSE TECHNIEKEN

Bezoeklocatie 14

Adres

Achter de Kerk 3

9331 AD Norg

www.ilonamolenaar.nl

06 26 79 55 00

rolstoeltoegankelijk: ja

Tijdens de atelierroute Noordenveld kunt u een kijkje nemen in 1 van de sfeervolle ateliers van Ilona Molenaar. Onze kunstenaars, die wekelijks in het atelier komen, hebben 1 ding met elkaar gemeen. Ze hebben allen te maken hebben gehad met een plotselinge ingrijpende verandering in hun leven door het krijgen van een herseninfarct (of andere aandoening). Het op zoek gaan naar mogelijkheden en uitdagingen is dan ontzettend belangrijk. Dit geeft plezier, ontspanning en voldoening.

Praktijk/Atelier Ilona Molenaar is een plek waar creativiteit en inspiratie samenkomen. U zult versteld staan van de diverse kunstwerken die er gemaakt worden, van schilderijen en lichtobjecten tot beeldhouwwerken en keramiek.

We kijken ernaar uit u te ontmoeten en samen te genieten van kunst en inspiratie!

ILANA DE BOER - KERAMIEK

Ilana de Boer is een getalenteerde kunstenaar die haar passie heeft gevonden in het maken van keramieken vrouwenlijven. In 2020 werd genomineerd voor Beste amateur kunstenaar van Drenthe. Voor Ilana is kunst niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een manier om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen.

Op haar website www.trotsopjelijf.nl kunt u een kijkje nemen in haar bijzondere collectie en wellicht zelf ervaren hoe het is om blij te worden van een kunstwerk dat speciaal voor u gemaakt is. Ilana de Boer: een kunstenaar om trots op te zijn.

JUDIT VAN DAM - KERAMIEK

Judit gebruikt verschillende technieken en materialen om haar werk te creëren. Zo maakt ze gebruik van verschillende soorten klei, glazuren en decoratietechnieken om haar keramieken voorwerpen vorm te geven. De combinatie van natuurlijke en geometrische elementen in Judit's werk zorgt voor een interessant contrast en geeft haar creaties een uniek karakter. Haar passie voor zowel organische vormen als strakke lijnen en hoeken is duidelijk zichtbaar in de diversiteit van haar keramische objecten. Door te spelen met contrasten en harmonie tussen deze elementen, weet Judit haar werk een bijzondere uitstraling te geven die zowel esthetisch als intrigerend is.

MARGJE GRAANSTRA - SCHILDERIJEN

Margje is een kunstenaar die met een goed gevoel voor kleur en vorm te werk gaat. Haar schilderijen zijn daar stuk voor stuk het bewijs van. Zij schildert vanuit innerlijke bewondering voor alles wat leeft. De vogels met hun prachtige kleuren, de bloemen en natuur. Margje laat ons zien wat schoonheid is. Ze neemt ons door haar werk mee naar haar eigen binnenwereld en ze laat ons door haar schilderijen kennismaken met haar gevoel voor schoonheid. Door te genieten van haar prachtige werk ontmoet u Margje zelf.

ALLETTA DE HAAN - LICHTOBJECTEN

Alletta is een kunstenaar die met haar unieke ontwerpen en vakmanschap haar passie voor papier en licht tot uiting brengt. Haar lichtobjecten zijn stuk voor stuk kunstwerken die een warme sfeer creëren en een bijzondere touch aan elk interieur geven.

Met haar oog voor detail en gevoel voor esthetiek weet Alletta de schoonheid van papier en licht op een unieke manier te combineren. Haar ontwerpen zijn minimalistisch en tijdloos, maar tegelijkertijd ook speels en levendig. Door te spelen met vormen, kleuren en structuren weet zij telkens weer te verrassen en te inspireren.

De lichtobjecten van Alletta de Haan zijn niet zomaar lampen, het zijn ware kunstwerken die een bijzondere sfeer en uitstraling toevoegen aan elke ruimte. Haar creaties zijn als kleine zonnetjes die altijd willen schijnen, en wij kunnen niet anders dan haar talent bewonderen en haar prachtige werk waarderen.

MARJO HENKES - NAAIMACHINELAMPEN

Haar passie voor oude naaimachines en haar talent voor het creëren van prachtige lampen komen samen in elk stuk dat ze maakt. Met haar werk brengt ze niet alleen sfeer en licht in huis, maar ook een stukje geschiedenis en nostalgie.

Marjo is een kunstenaar en ambachtsvrouw, die met liefde en vakmanschap haar lampen maakt. Elk stuk is uniek en vertelt een eigen verhaal. De combinatie van oud en nieuw, van geschiedenis en moderniteit, maakt haar werk zo bijzonder.

Dus ben je op zoek naar een unieke lamp met karakter en geschiedenis? Neem dan zeker een kijkje en laat je betoveren door haar prachtige creaties.

MARIANNE JOLDERSMA - KERAMIEK

Haar beelden zijn vaak expressief en krachtig, en stralen een sterke vrouwelijkheid uit. Marianne haalt haar inspiratie uit de natuur en de menselijke vorm, en creëert unieke stukken die zowel kwetsbaarheid als kracht uitstralen.

Haar werk kenmerkt zich door de prachtige vormen en details die ze aanbrengt in haar beelden. De vrouwelijke figuur staat centraal in haar werk, weet op een indrukwekkende manier de kracht en schoonheid van het vrouwelijk lichaam tot uiting te brengen in haar keramieken creaties.

Haar beelden stralen vaak een gevoel van elegantie en trots uit, en nodigen de kijker uit om de schoonheid van het vrouwelijk lichaam te waarderen.

ELLEN KRAMER - KERAMIEK

Deze schalen zijn handgemaakt en elk stuk is uniek. Ze worden gemaakt d.m.v. een afdruk van een vers pompoenblad. Ze zijn dan ook alleen in het najaar te maken wat het extra speciaal maakt. Ellen werkt hierbij met klei en glazuur als materialen.

MIRANDA NOORDHOF (LICHTOBJECTEN)

Haar lampen zijn ware kunstwerken die zowel functioneel zijn als een prachtige toevoeging aan elk interieur. Door het gebruik van verschillende technieken weet Miranda de sfeer en emotie van de originele schilderijen prachtig over te brengen op haar lampen. Elk stuk is uniek en handgemaakt met liefde en passie voor kunst. Haar werk is een eerbetoon aan de grote oude schilders en brengt een stukje van hun schoonheid en creativiteit tot leven in een nieuw en uniek jasje.

LIANE RADEMAKER - SCHILDERIJEN

Dieren spelen in Liane haar leven een belangrijke rol en dat zie je terug in haar schilderijen. Met haar eigen techniek weet ze dieren op een bijzondere manier op doek te schilderen. Ieder dier heeft een eigen karakter en haar schilderijen zijn gedurfd, stoer en expressief. Als u naar haar werk kijkt kan het niet anders dan dat u haar liefde voor dieren voelt en dat is wat zij wil overbrengen.

MIRANDA VRIELING - KERAMIEK

Ze is een creatieve en gepassioneerde kunstenaar. Haar werk vaak wordt gekenmerkt door felle kleuren en gedurfde vormen. Miranda haalt haar inspiratie haar eigen emoties, wat resulteert in unieke en levendige kunstwerken.

Met haar kenmerkende stijl heeft Miranda al vele mensen weten te raken. Haar beelden brengen een gevoel van speelsheid en positiviteit met zich mee, waardoor mensen worden uitgenodigd om te genieten van de schoonheid en energie die haar kunst uitstraalt.

Haar passie voor kunst is aanstekelijk en haar werk blijft verrassen en inspireren. Miranda Vrieling is een ware bron van creativiteit en haar kunstwerken brengen een glimlach op ieders gezicht.

Bezoekadres buiten de Open Atelierroute Noordenveld:

Achter de Kerk 3

9331 AD Norg

Normale openingstijden: op afspraak